Tietoa Järvelän Puutarha Oy:stä

AAA

Puutarha on perustettu rakentamalla ensimmäinen kasvihuone vuonna 1952, jolloin toiminta oli vielä pienimuotoista ja oli siihen aikaan vihannestuotantoa, joka käsitti myös avomaaviljelyksiä, enimmillään jopa 15ha.

1975 ryhdyttiiin rakentamaan nykyisiä kasvihuoneita ja siirryttiin pääasiassa koristekasvituotantoon, sekä kesällä muutamissa huoneissa kasvihuonekurkkuun. Toimintamme on laajentunut voimakkaasti.

Olemme yritysostoilla 90-luvulla ostaneet vähittäismyymälä Garden Center- tyyppisen puutarhamyymälän kokkolasta, jonka nimi on Karipohjan Puutarha. Myöskin samoihin aikoihin ostimme Kälviältä toisen kasvihuoneyrityksen, jota olemme laajentaneet sen jälkeen.

Yrityksemme käsittää 22 kasvihuonetta, joiden yhteinen pinta-ala on 25 000 m². Kasvatammme ympärivuotisessa tuotannossa noin 2 miljoonaa purkkia ja ruukkukukkaa. Työntekijöitä on ympäri vuoden 17 henkilöä. Lisäksi lisätyövoimaa sesonkiaikoina 17 henkiöä. Päätuotteita ovat äitienpäiväruusut, Ruusubegoniat, Krysanteemit sekä kesäkukan taimet ja syyskesällä tuomme ulkomailta kellokanervaa. Joulunaikana Joulutähdet, Hyasintit, Amaryllikset ja runsaasti kaikenlaisia koriasetelmia.

Toimituksemme tapahtuu ympäri suomen omalla kuljetuskalustolla.

Järvikyläntie 391, 68320 RUOTSALO, puh. (06) 835 1426, fax. (06) 835 1585

Järvelän Puutarha Oy 2006